thomasmetalmusic.blogg.se

Framför allt recensioner av både gamla och nya plattor inom hårdrock/metal och i ytterkanterna av dessa musikstilar.

ANGELUS APATRIDA - Hidden Evolution

Kategori: albumrecensioner

ANGELUS APATRIDA: Hidden Evolution
 
Ett av Spaniens bästa (och mest rutinerade) thrash metal-band är utan tvekan ANGELUS APATRIDA från Albacete. De har lirat ihop sedan millenniumskiftet och på deras senaste giv - och den femte i ordningen - "Hidden Evolution" (2015) gör inte lyssnaren besviken. Däremot kan jag tycka att de två föregångarna "Clockwork" (2010) och "The Call" (2012) är lite vassare - särskilt den sistnämnda av dessa två.
Inledningen med snabba "Immortal" och tuffa "First World Of Terror" går inte av för hackor. En bländande start på albumet, helt enkelt. "Architects" är inte mycket sämre och innehåller en hel del riffiga och tuffa partier. "Tug Of War" är ännu en trevlig komposition med mycket riffande och emellanåt snabbare partier. På tal om snabb: "Serpents On Parade" är en riktig höghastighetsraket. Grymt bra thrash metal som jag verkligen gillar. "Wanderers Forever" däremot håller ett uns sämre klass, men ordningen återställs lika fort i och med att krossaren "End Man" tar över. "Speed Of Light" är ännu en fartfylld historia och likaledes en trevlig sådan. "I Owe You Nothing" är en inte lika blixtrande snabb låt som många av plattans spår men en trevlig och (naturligtvis) riffstark sak. Avslutande titelspåret "Hidden Evolution" är en nio minuter lång mellantempokomposition och är inte skivans starkaste kort.
Ett solklart betyg med en åtta belönas spanjorerna med, men som jag tidigare skrev så är bl a "The Call" en ännu bättre platta!
 
BETYG: 8/10
 
Låtlista: