thomasmetalmusic.blogg.se

Framför allt recensioner av både gamla och nya plattor inom hårdrock/metal och i ytterkanterna av dessa musikstilar.

CHIMAIRA - The Impossibility Of Reason

Kategori: albumrecensioner


CHIMAIRA: The Impossibility Of Reason

Andra plattan från Clevelands CHIMAIRA från 2003 är i mitt tycke tveklöst deras bästa stund i karriären. Det är thrash/groove metal med inslag av metalcore av bästa sort. En helt igenom helgjuten platta på nästan en timmes speltid och jämnheten är slående. Inte ett enda spår på albumet faller ur ramen. Tänk om de kunde varit så här bra hela tiden under sin sju plattor långa karriär (första albumet kom 2001 och det senaste 2013).

BETYG: 8/10

Låtlista:

1. Cleansation
2. The Impossibility Of Reason
3. Pictures In The Golden Room
4. Power Trip
5. Down Again
6. Pure Hatred
7.The Dehumanizing Process
8. Crawl
9. Stigmurder
10. Eyes Of A Criminal
11. Overlooked
12. Implements Of Destruction

220 VOLT - Power Games

Kategori: albumrecensioner


220 VOLT: Power Games

Östersunds 200 VOLT föll i fällan i slutet av åttiotalet och gjorde en ”skivbolagsplatta” (”Eye To Eye”, 1988) och sedan var deras öde mer eller mindre beseglat. Innan dess hade de släppt en trio som inte går av för hackor (den självbetitlade debuten från 1983, ”Power Games” från 1984 och ”Mind Over Muscle” 1985). Det andra albumet ”Power Games” är kanske det bästa som 220 VOLT spottat ur sig i hård konkurrens med plattan som följde därefter (alltså ”Mind Over Muscle”). Inledande ”Firefall” är en klassiker och sedan är lyssnaren i ett lyckorus de dryga trettiofem minuter som plattans speltid rullar på. Ett av den svenska hårdrockens finaste ögonblick.

BETYG: 9/10

Låtlista:
 
1. Firefall
2. Airborne Fighter
3. Over The Top
4. Night Without End
5. Child Or Beast
6. Mistreated Eyes
7. Don't Go
8. Carry On

REVOCATION - Deathless

Kategori: albumrecensioner


REVOCATION: Deathless

Amerikanska REVOCATION från Boston spelar death/thrash metal med teknik och finess. Har släppt sex plattor sedan 2008 och ”Deathless” är den femte i raden från 2014. Inledande ”A Debt Owed to The Grave” sätter direkt taktpinnen och plöjer på likt en tromb över Ohio. "Scorched Earth Policy" är en annan rackarrökare. Jag diggar och uppskattar deras musik. Det jag väntar på är deras riktiga fullträff i albumväg. Fram t o m denna platta så hade den inte kommit i alla fall, men "Deathless" är nära nog.

BETYG: 8/10

Låtlista:
 
1. A Debt Owed To The Grave
2. Deathless
3. Labyrinth Of Eyes
4. Madness Opus
5. Scorched Earth Policy
6. The Blackest Reaches
7. The Fix
8. United In Helotry
9. Apex
10. Witch Trials