thomasmetalmusic.blogg.se

Framför allt recensioner av både gamla och nya plattor inom hårdrock/metal och i ytterkanterna av dessa musikstilar.

FIREBALL MINISTRY - Remember The Story

Kategori: albumrecensioner


FIREBALL MINISTRY: Remember The Story

FIREBALL MINISTRY från Los Angeles är knappast det mest produktiva bandet i världshistorien. Sedan starten 1997 har de endast släppt ifrån sig fem album sedan debuten med ”Où est la Rock?” (1999). Förra albumet (självbetitlat) utkom för sju år sedan, så det är väl hög tid att vi får ett livstecken från detta gäng.

Musiken är stoner/doom hård rock/metal för hela slanten och de bjuder på tunggung under albumets knappa femtio minuter. Grejen är att jag kan tycka att det blir lite trötthetsstämpel över det hela och sångaren Reverend James A. Rota II:s röst är lite väl mycket stereotyp för min smak. En hel del likheter med BLACK SABBATH med en (ännu) tröttare Ozzy skulle man kunna sammanfatta FIREBALL MINISTRY och denna platta. Gillar man schysst doom/stoner så borde denna giv tilltala vederbörande. För mig räcker det med en mindre dos då och då.

BETYG: 5/10

Låtlista:
 
1. End Of Our Truth
2. Everything You Wanted
3. Back On Earth
4. The Answer
5. Dying To Win
6. Stop Talking
7. Weaver's Dawn
8. Remember The Story
9. All For Naught
10. I Don't Believe A Word

LOVEBITES - Awakening From Abyss

Kategori: albumrecensioner


LOVEBITES: Awakening From Abyss

Vid första anblicken på bandfotot så undrar jag hur i helskotta detta band skall kunna leverera något intressant i genren heavy/power metal? Dessa fem japanska (skol)flickor ser ut som om de skall gå på klassfest i nionde klass eller något i den stilen. Efter en dryg timmes speltid så är den frågan högst påtagligt besvarad i och med deras purfärska albumdebut, ”Awakening From Abyss”. Japanska tjejer kan leverera högkvalitativ heavy/power metal – och det med besked.

Tempot är allt som oftast högt uppdrivet och pendlar mellan heavy och power metal plattan igenom. Många höjdpunkter i låtväg går att finna och när plattan är slut så är man rätt överraskad över hur bra det är och det gör att man känner sig väldigt nöjd. ”Awakening From Abyss” är kanske 2017 års största överraskning så här långt för min del. Jag vill ha mera av LOVEBITES!

BETYG: 8/10

Låtlista:

1. The Awakening
2. The Hammer Of Wrath
3. Warning Shot
4. Shadowmaker
5. Scream For Me
6. Liar
7. Burden Of Time
8. The Apocalypse
9. Inspire
10. Don't Bite The Dust
11. Edge Of The World
12. Bravehearted

SEPREVATION - Ritual Abuse [EP]

Kategori: albumrecensioner


SEPREVATION: Ritual Abuse [EP]

Från Bristol på de brittiska öarna kommer SEPREVATION. De har släppt en fullängdare (”Consumed”, 2014) och en EP (”Echoes Of Mercy”, 2017), men först ut kom EP:n ”Ritual Abused” redan 2012.

SEPREVATION spelar death/thrash metal och de band som jag mest tänker på när jag hör britterna spela är DEATH och SADUS. Speltiden på en dryg kvart går fort och man vill ha mer efter de fem spår som man nyss hört. En lovande start på karriären och vi lär få höra mera av SEPREVATION.

BETYG: 6/10
 
Låtlista:
 
1. To Rid Their Will
2. Prophet Of Death
3. Sea Of Thoughts
4. Ritual Abuse
5. Living Cremation